Bewoners BOB Helpt

Bob Helpt is een sociaal buurtbedrijf, dat zich richt op de buurtgerichte aanpak. Wij ondersteunen buurtbewoners op de Oostelijke Eilanden, die zich verder willen ontwikkelen en een stap willen zetten richting werk/scholing. Hierbij gaan wij voor een laagdrempelige aanpak, waarbij draait om persoonlijke aandacht. Door intensief in gesprek te gaan komen wij er samen achter wie je bent , wat je kan, wat je wil en wat de mogelijkheden zijn. Hierbij maken wij gebruik van onze jarenlange expertise op het gebied van arbeidsbemiddeling wen zetten wij ons netwerk in van lokale ondernemers .

Welke ondersteuning bieden wij:

  • hulp bij maken CV/sollicitatiebrief

  • Voorbereiding sollicitatiegesprek

  • Bemiddeling naar werk

  • Advies scholingsmogelijkheden

  • Jobcoaching/nazorg

Ondernemingen BOB Helpt

Als sociaal buurtbedrijf op de Oostelijke Eilanden voelen wij ons maatschappelijk betrokken bij de buurt. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk. Wij ondersteunen buurtbewoners naar werk/scholing in de eigen wijk. Daarnaast ondersteunen wij buurtondernemingen in het aantrekken van geschikt personeel.

Zij aan Zij aan Zet

Begin november start BOB Helpt met het vrouwenproject ‘Zij aan Zij aan Zet’ op de Oostelijke Eilanden. Het project is speciaal voor vrouwen ( met een afstand tot de arbeidsmarkt), die toe zijn aan verandering en een volgende stap willen zetten in hun leven. Gedurende 10 weken staat de persoonlijke ontwikkeling van de vrouwen centraal.

3 dagdelen per week komt men bij elkaar. In de weken dat men het traject volgt, wordt per deelnemer inzichtelijk gemaakt wat de volgende stap zal zijn.
Enkele vaste onderdelen van het traject zijn: inzichten verkrijgen in de eigen talenten, empowermenttraining, arbeidsmarktoriëntatie en bedrijfsbezoeken/snuffeldagen.
Nadat het traject is afgerond ondersteunt BOB Helpt ook bij de vervolgstap die moet worden gemaakt, hetzij naar vrijwilligerswerk, betaald werk of leerstage/scholing.
Er is hierbij een nauwe samenwerking met het Z3 Praktijk en Oriëntatiecentrum van ZONE3 en ondernemingen op Oostenburg en omgeving.