Van 2023 naar 2024 in Oostenburg-Noord: van bouwterrein naar woonwijk

Oostenburg-Noord wordt echt een woonwijk in plaats van bouwterrein. Winkels, een tandarts, galeries, restaurants, fitness, er kan al veel. En een buurtkamer die dit jaar goed van start ging.

Buurtkamer

De Buurtkamer aan de Isaac Titsinghkade 123 op Oostenburg is in februari feestelijk geopend. Het gebruik kwam snel op gang met diverse informatiebijeenkomsten, workshops en vergaderingen voor, van en met bewoners, zoals over de terrassen en over het Buurtplein.

Werkspoorhal

De Werkspoorhal is klaar, maar staat ongebruikt. Aangekondigd als het hart van de nieuwe buurt. Het wordt tijd dat het gaat kloppen. Wij willen met jou de maandelijkse programmering oppakken. De buurt kan de hal gedurende 5 jaar 10 dagen kan gebruiken. Geef je ideeën maar door.

Plannen 2024

Enkele voorbeelden: driemaandelijkse tentoonstelling, lunchconcerten, Buurtsafari’s, Amsterdam 750 verhalenfestival en Herdenkingsjaar Slavenhandel.

Voor al je ideeën contact Eddy Appels, programmeur sociaal culturele activiteiten o.a. in de Buurtkamer.

Wil je de Buurtkamer bespreken: contact Hilke Vernooij

Doe mee, maak je buurt

In de Buurtkamer is informatie over de buurt. Bewoners zijn enthousiast/nieuwsgierig, maar hebben ook zorgen over de voorzieningen, de straat, verlichting, groen, fietsparkeren en vuil. Kom met je ideeën en doe er met je buren iets aan. Wij helpen daar graag bij.

Over de Brug

Dit buurtinitiatief zorgt voor ontmoeting van bewoners door sociaal culturele programma’s. Buurtbewoners kunnen zelf initiatief nemen. Over de Brug ondersteunt dat graag. Over de  Brug organiseert en faciliteert de programmering.

BOB Helpt is ook een project van Over de Brug. Dit project zorgt ervoor dat buurtgenoten die ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van werk in de buurt aan de slag kunnen voor de buurt.

Fijne feestdagen en veel geluk in 2024 – Over de Brug