BOB Helpt voor Bewoners

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je daar hulp bij nodig?

BOB Helpt!

Bob Helpt is een sociaal buurtbedrijf met aandacht voor de buurtbewoners van de Oostelijke Eilanden. Wij kunnen jou helpen met je professionele ontwikkeling door te  ondersteunen bij het zoeken van (vrijwilligers) werk of een opleiding.

Soms is het moeilijk om werk te vinden en te kiezen wat bij je past. Wij proberen dit makkelijker te maken. Persoonlijke aandacht is voor ons heel belangrijk. Door intensief in gesprek te gaan komen wij er samen achter wie je bent, wat je kan, wat je wil en wat de mogelijkheden zijn. Hierbij gebruiken we onze jarenlange ervaring en zetten wij ons netwerk van lokale ondernemers in.

Wat doen we voor jou?

  • hulp bij maken CV/sollicitatiebrief

  • Voorbereiding sollicitatiegesprek

  • Bemiddeling naar werk

  • Coaching tijdens je baan

  • Nazorg als je werk stopt

BOB Helpt voor bedrijven

Ben je op zoek naar personeel?

BOB Helpt brengt vraag en aanbod bij elkaar

BOB Helpt maakt je vacatures bekend en werft zelf personeel. Wij plaatsen jouw vacature op onze social media en maken de koppeling met de juiste werkzoekende.

Ook geven wij informatie over regelingen en subsidies, die je kan krijgen als je personeel aanneemt die moeilijker aan het werk komt.

Meld je vacature aan. Neem contact op met BOB’ Helpt.

Missie

“Buurtbewoners die werkzoekend zijn koppelen aan buurtondernemingen, zodat de sociale cohesie in de wijk wordt versterkt.

Als sociaal buurtbedrijf op de Oostelijke Eilanden zijn wij maatschappelijk betrokken bij de buurt. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk.

Doelstelling

Ontmoetingen tussen mensen uit de buurt stimuleren.

Ondersteunen van buurtbewoners naar werk en scholing.

Zij aan Zij aan Zet

Begin november startte BOB Helpt met het vrouwenproject ‘Zij aan Zij aan Zet’ op de Oostelijke Eilanden. Het project is speciaal voor vrouwen (met een afstand tot de arbeidsmarkt), die toe zijn aan verandering en een volgende stap willen zetten in hun leven. Gedurende 10 weken staat de persoonlijke ontwikkeling van de vrouwen centraal. 3 dagdelen per week komen we bij elkaar. In de weken dat je onze activiteiten volgt, wordt duidelijk wat een volgende passende stap is.

In de weg die we met jou afleggen komen we erachter wat jouw unieke talenten zijn. Je krijgt training om sterker in je schoenen te staan en leert hoe en waar je naar werk kunt zoeken. Ook gaan we op bezoek bij bedrijven.

Nadat we dit afronden, ondersteunt BOB Helpt ook bij de volgende stap. Bijvoorbeeld naar vrijwilligerswerk, betaald werk of leerstage/scholing. We werken hierbij nauw samen met de Z3 Praktijk, het Oriëntatiecentrum van ZONE3, WPI en ondernemingen op Oostenburg en omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Oostenburg’s laatste nieuws, evenementen en initiatieven door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Overdebrug-Oostenburg.