Laden Evenementen

Op deze avond zal een aantal panelleden in gesprek gaan over de toekomst van Oostenburg Noord. Wat voor wijk wordt het nu uiteindelijk? Aanleiding voor de talkshow zijn de vele recente artikelen die een verschillende kijk op de wijk hebben. Naast juichende architectuurrecensies in het Parool en De Brug stellen buurtbewoner Samir Oassem en fractievoorzitter PvdA Amsterdam-Centrum Anne Bartelsman in een kritisch opiniestuk in Het Parool dat Oostenburg een elitewijk is geworden. Maar in een persbericht van woningcorporatie Stadgenoot wordt benadrukt dat een belangrijk uitgangspunt van Stadgenoot is om van Oostenburg een diverse wijk te maken. Volgens Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij Stadgenoot, maakt die diversiteit een wijk prettig en leefbaar.

Te gast zijn onder andere: Samir Oassem, buurtbewoner, Rens Nijenhuis, projectontwikkelaar Nieuwbouw van Stadgenoot en Sander van der Ham, stadspyscholoog en oprichter van het Thuismakers Collectief.

Zij zullen in gesprek gaan over de verschillende meningen over de buurt: is de ontwikkeling naar een wijk voor de elite nog bij te sturen? Wat betekenen de vestiging van het Drift Museum in de Van Gendthallen en de oplevering van de Werkspoorhal voor de wijk? Wordt het een wijk voor de bewoners of voor de bezoekers? En in wat voor wijk willen de (toekomstige) bewoners zelf eigenlijk wonen? We hopen jullie te zien op de 29ste!

Deel dit bericht met bekenden. Kies het social media platform waar je het wilt delen.

Ga naar de bovenkant