Kom als vrijwilliger de buurtkamer versterken!

Kom als vrijwilliger de buurtkamer versterken! 

Wil jij een waardevolle en maatschappelijke bijdrage leveren aan Oostenburg?  Stichting Over de Brug zoekt voor de buurtkamer enthousiaste vrijwilligers. Je bent van harte welkom om daar aan de slag te gaan. Zo ben je betrokken bij de buurt en leer je buurtgenoten kennen. Interesse? In dit bericht lees je er meer over. 

Grote maatschappelijke rol 

Buurtkamer Over de Brug heeft een belangrijke maatschappelijke rol op de Oostelijke Eilanden. Met als doel mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. De buurtkamer biedt aan nieuwe- en huidige bewoners de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Het is een plek waar mensen samenkomen, ideeën uitwisselen en genieten van een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Zo organiseren we talkshows, buurtbijeenkomsten, exposities, leesclubs en nog veel meer. Ook bieden we de mogelijkheid de ruimte te huren voor vergaderingen en workshops. Bewonersinitiatieven kunnen de buurtkamer gratis gebruiken.  

Handen uit de mouwen: wat voor vrijwilligerswerk kun je doen?  

Al voor een paar uurtjes per week kun jij je bij Stichting Over de Brug aanmelden als vrijwilliger. Dus heb je interesse? Dan gaan wij graag met je in gesprek om uit te zoeken waar jij voldoening van krijgt en wat bij jouw talenten en agenda past. De buurtkamer zoekt mensen die graag af en toe de handen uit de mouwen willen steken om dingen op te pakken, maar ook mensen die het buurtinitiatief mede vorm willen geven en zelf activiteiten en programma’s willen opzetten en uitvoeren. Er zijn diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk: 

 •     voorbereiden, begeleiden en afbouwen van evenementen;
  •    meehelpen bij het organiseren en ondersteunen van verschillende projecten;
  •    gastvrouw/heer voor inloopochtenden en avond talkshows;
  •    meewerken en -denken aan het verder vormgeven en uitvoeren van buurtinitiatieven;
  •    in een klein dynamisch team de communicatie verzorgen: o.a. nieuwsbrief, aankondigingen en persberichten;
  •    als bestuurslid een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen op Oostenburg. 
  Het is een buurt in opbouw. Dus de nodige zaken vragen aandacht. Denk aan het groen, de autoluwe wijk en bouwwerkzaamheden. Of misschien heb je zelf ideeën waar we iets mee kunnen doen! 

Interesse? 

Meld je dan aan bij Hilke Vernooij via info@overdebrug-oostenburg.nl of bel 06 – 53 62 76 95. Zij helpt je graag.