TALKSHOW OOSTENBURG # 2: ARCHITECTUUR OP OOSTENBURG

  • TALKSHOW OOSTENBURG

  • Donderdagavond 28 september 2023

  • 20.00-21.30 uur

  • Buurtkamer Over de Brug

  • Isaac Titsinghkade 123, 1018 LL Amsterdam.

  • Gratis entree

Op 20 juli 2023 schreef Jaap Huisman in een architectuurrecensie over Oostenburg in Het Parool: “Het nieuwe Oostenburg: een showroom van duurzaamheid en circulariteit in Amsterdam. Na een stroeve aanloop met matige architectuur wordt er dan toch een verrassende en zeer duurzame woonwijk uit de grond gestampt”.

En in De Brug van 16 mei 2023 schreef architect en schrijver Jan van Erven Dorens: “ik ben héél enthousiast over Oostenburg. Zo moet het. Niet zomaar alles slopen maar gebouwen van waarde laten staan, restaureren en eventueel een nieuwe bestemming geven.”

Wordt Oostenburg bij oplevering eind 2024 inderdaad “een van de meest gevarieerde en verrassende nieuwbouwwijken van Amsterdam” zoals Het Parool voorspelt?

Talkshow architectuur op Oostenburg- Buurtkamer

Met een aantal direct betrokken architecten praten we vanavond over de ontwikkelingen en de toekomst van Oostenburg, en over de architecturale keuzes die er door de verschillende ontwerpbureaus zijn gemaakt. Te gast zijn onder andere Ronald Janssen van Ronald Janssen Architecten B.V., Bastiaan Jongerius van Bastiaan Jongerius Architecten B.V. -beiden genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2023 voor Stadswerf Oostenburg – en Freyke Hartemink van HOH Architecten, verantwoordelijk voor Kavel 6: een complex met 170 studio’s voor jongeren, 30 appartementen voor ouderen en een grote collectieve binnentuin. Tevens schuift Ferry in ’t Veld van Studio Architectuur MAKEN aan. Op Oostenburg realiseerden zij Kavel 2: 100 sociale huur studio’s en een circulaire hal. Het project is geselecteerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de voorselectie van de Zuiderkerkprijs.

Donderdagavond 28 september 2023, 20.00-21.30 uur, Buurtkamer Over de Brug, Isaac Titsinghkade 123, 1018 LL Amsterdam. Gratis entree.

Voor meer info over én ideeën voor de programmering van de buurtkamer: Eddy Appels, info@overdebrug-oostenburg.nl, tel. 0622075428.