TALKSHOW OOSTENBURG IN BUURTKAMER OVER DE BRUG

Op donderdag 30 maart 2023 start in de nieuwe Buurtkamer op Oostenburg een maandelijkse talkshow georganiseerd door stichting Over de Brug. De talkshow draait om de (actuele) ontwikkelingen op Oostenburg en de mensen die de wijk tot een bruisende nieuwe stadswijk maken. Architecten, bewoners, ontwikkelaars en ondernemers: allen komen ze aan het woord in een informele setting waar ontmoeting en uitwisseling centraal staan.

De eerste avond wordt ingevuld door Urhahn stedenbouw en strategie (https://www.urhahn.com/), die al sinds 2011 werkt aan de plannen voor Oostenburg.

Een stedenbouwkundige legt de basis voor een nieuw stuk stad. Het ontwerpen van een buurt begint met nadenken over de betekenis van plek in de stad, de functies, de maat van straten en pleinen. Tijdens de eerste talkshow in de Buurtkamer vertelt stedenbouwkundige Tess Broekmans over het ontstaan van het plan voor Oostenburg, over de realisatie en over het ontstaan van buurtgevoel in een nieuwe wijk. Hoe ontwerp je een stadsbuurt? Waarom is er op Oostenburg een parkeerhuis in plaats van straten vol auto’s? Komt er nog groen op Oostenburg? Iedereen is van harte welkom.

Donderdag 30 maart 20.00 tot 21.30 uur, Buurtkamer Oostenburg, Isaac Titsinghkade 123.

Voor meer info over én ideeën voor de programmering van de buurtkamer: Eddy Appels, info@overdebrug-oostenburg.nl, tel. 0622075428.